Waarom arganolie zo goed is voor je haar

arganolie

Arganolie voor het haar

Arganolie is op vele manieren te gebruiken. De meeste mensen kennen het als een product voor de huid. Toch is het ook ideaal om te gebruiken voor je haar. Dat zal mooier, glanzender en sterker worden als je het zo nu en dan met de olie behandelt. Er zijn heel veel manieren waarop je hier profijt van kunt hebben. Het is zelfs zo dat je de olie kunt gebruiken als vervanger van een hele reeks producten die je normaal gesproken gebruikt voor je haar. Arganolie heeft namelijk uitwerking op heel veel manieren tegelijkertijd. De helft van de producten heb je dus niet meer nodig.

Veel gebruikt

Arganolie is inmiddels door een grote groep aan mensen ontdekt. Vooral beroemdheden lopen ermee weg. Voor hen is het immers zeer belangrijk om er altijd op hun best uit te zien. Dit kan dus ook iets zeggen over de werking van de olie. Als dit niet in orde zou zijn, dan zouden zij het immers niet gebruiken. Overigens gebruiken beroemdheden de middelen vaak ook voor de huid en voor de nagels. Desondanks is vooral het gebruik om je haar mooier en glanzender te maken zeer populair. Mensen smeren immers veel schadelijke stoffen in het haar die sterk afbrekend werken.

Tegengaan van veroudering

De werking van de olie kan het best worden omschreven als het tegengaan van veroudering. Door alle shampoo en andere haarproducten die we erin smeren is het immers zo dat we onze mooie bas snel ouder maken. Argonolie heeft als het ware een verjongende werking. Dit komt vooral doordat het de vernieuwing van haarcellen bevordert. Het heeft de beroemde hydraterende eigenschappen die zo belangrijk zijn om het haar in goede conditie te houden. Dit zijn eigenschappen die veel shampoos ook hebben, alleen dan zitten er vaak ook nadelige chemische middelen in. Bij de olie is dit niet het geval.

Arganolie gebruiken in het haar

Er zijn verschillende manieren waarop je arganolie in het haar kunt gebruiken. Een goed voorbeeld is het gebruik als conditioner. Je smeert het dan in je haar en laat het rustig enkele uren intrekken. Dit kan je bijvoorbeeld doen in je slaap. Zo lang hoeft het echter niet te duren. Al binnen een half uur kan je de positieve effecten van de olie merken in je haar. Je kunt het zelfs tijdens het douchen gebruiken en direct weer uitspoelen. Al deze verschillende variaties hebben op een eigen manier effect op het haar. Daardoor heb je er altijd enig voordeel van.

Ter vervanging van gel

De laatste tijd is het ook populair geworden om arganolie ter vervanging van gel of een ander stylingmiddel te gebruiken. Je kunt namelijk zorgen dat je haar gaat glanzen en stopt met pluizen, maar wel op zo’n manier dat het nog natuurlijk valt. Dit is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van de lijmachtige substanties die je er normaal gesproken in zou smeren. Bovendien heb je dan direct al minder last van de stoffen die hierin zitten die je haar eerder afbreken dan dat ze het goed doen. Zo heb je dus dubbel voordeel van de olie.

 

Arganolie Bestellen